Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden!

In de sport is het bekend, dat naast een goede training en goed materiaal, een individueel afgestemde voeding, aangevuld met eventuele voedingssupplementen een belangrijke rol spelen om de conditie en de prestatie te verhogen en te behouden.

72 jaar en een 11-stedentocht geskeelerd. Zijn personal coach C. v.d. Voort adviseerde m.b.t training en voeding

Vreemd genoeg vinden we dat schijnbaar niet voor onze dagelijkse inspanningen. Naast het gezin en het werk, willen we ook nog graag andere bezigheden houden zoals hobby of sport. Het vraagt allemaal energie, organisatie en een heldere geest om het een en ander goed op elkaar af te stemmen. Daarnaast is het zinvol om tijd over te houden om weer op te     laden, zodat we niet aan energie inleveren.

Hoeveel meer telt dit dan niet als we al moe zijn? Moe is het eerste symptoom, dat er iets aan de hand is. Heel vaak begint het met niet goed voor ons zelf zorgen in de vorm van eten, wat niet bij jou individuele stofwisseling past. De voedingsindustrie bepaalt wat we op ons bord krijgen, en hoe lekker het er op een plaatje uit ziet, omdat we denken, dat het wel gezond zal zijn. Maar de meeste voedingsmiddelen, die bewerkt zijn in de fabriek vragen meer onmisbare stoffen van ons lichaam om te verteren, dan dat ze ons geven. En daar kan je echt heel, heel moe van worden. Een klein voorbeeldje: Met zegt, dat suiker energie geeft. Dat is voor een klein moment ook zo, daarna krijg je een dip. Dat komt onder andere door de verwerking in ons lichaam. Dat vraagt vitamine B, chroom en zink (de belangrijkste). Zo kunnen er te korten ontstaan, waar we moe van worden. Een vermoeid lichaam heeft minder weerstand, en er zal meer moeite moeten worden gedaan om alle dingen, die we dagelijks willen doen, ook vol te houden. Uiteindelijk worden we ziek.

Wilt u ook uw conditie verbeteren en op peil houden, kom dan eens langs bij

Complementaire Zorg Praktijk
Rijksstraatweg 34
8468 BH  Haskerdijken

Corry van der Voort.
Verpleegkundige Complementaire Zorg en Orthomoleculair geneeskundige.

Reacties zijn gesloten.