De corona pandemie.

De corona pandemie heeft op ieder van ons invloed op zijn of haar leven. Er is veel angst. En juist deze angst ondermijnt het immuunsysteem. Als wij durven te vertrouwen op onze eigen weerbaarheid, ons zelfhelend vermogen, die de natuur ons heeft gegeven, hebben we al veel gewonnen. Met gezond verstand en goede voorzorgsmaatregelen kunnen we mogelijk infectie voorkomen.

En als je dan toch besmet mocht raken, zal het hoogstwaarschijnlijk veel milder verlopen. Peter van der Voort, intensivist in het UMCG en in Medisch Centrum Leeuwarden heeft geobserveerd, dat de ACE2 receptor is verhoogd en de di-demeren bij mensen, die op de intensive care kwamen na besmetting met het corona virus. Het systeem, waar hij het over heeft is te beïnvloeden door je leefstijl en je voeding. Hiermee kun je het zelfhelend vermogen versterken, waardoor je minder vatbaar wordt voor het virus. Mocht je er onverhoopt dan toch mee besmet raken, dan zal hoogstwaarschijnlijk het proces veel minder ernstig verlopen.

Als u dat op prijs stelt, zal ik u graag hier meer over vertellen en er een persoonlijk advies er aan koppelen. Dan kan de angst verdwijnen en het zelfhelend vermogen zijn werk gaan doen.