Nieuwste ontwikkelingen

Nieuwste ontwikkelingen in de verpleegkundige praktijk
Ontwikkelingen in de gezondheidszorg gaan snel. Toch zijn er heel veel mensen, die klachten hebben, die niet geduid kunnen worden. Dat is vooral het geval bij chronische ziekten. Of vage klachten, die een optimaal functioneren van de mens in de weg staan. Bij het ontstaan van sportblessures vraag jij je af, wat de oorzaak er van kan zijn. Om die duidelijkheid te verschaffen is een NES scan een bijzondere en geavanceerde methode, gebaseerd op diverse wetenschappelijke studies. Daarnaast is er nog de MiHealth, een klein apparaat die, zeker bij acute situaties, verlichting van pijn en klachten kan geven.

Een eerste kenmerk bij het ontstaan van klachten is altijd een vermoeidheid, die na een goede nachtrust niet weg is. Hier ligt een vorm van stress aan ten grondslag.
Er zijn vier vormen van stress.
1. Fysiek stress ontstaat door stoten, (latent aanwezige) infecties, sportblessure e.d.
2. Chemische stress ontstaat door uitlaatgassen, insecticiden, residuen op voedsel, maar ook schoonmaakmiddelen, make-up en dergelijke
3. Straling stress door mobiele telefoon, GSM masten, tv en computer schermen, draadloze verbindingen enz.
4. Mentale stress door gedachten patronen, malende gedachten, spanningen in relaties, overtuigingen.
Vaak is er een verband te leggen tussen de ene en andere stress factor.

Een van de nieuwste ontwikkelingen in de natuurgeneeskunde is het Nutri-Energetic-System (NES) een geavanceerde methode, die gebaseerd is op de biofysiologische wetenschap en de kwantumfysica. Hierdoor kan door de NES scan het lichaamsveld worden afgelezen.
De NES scan maakt inzichtelijk en geeft weer, wat de meeste energie vraagt. Dus waar de energie weg vloeit en wat moe (kan) maken. De scan dringt door in diepere lagen, zodat de oorzaak ook sneller aan het licht komt. Het geeft geen diagnose, het herstelt niets, maar geeft aan waar je energie weg stoomt. Daar, waar je energie weg stroomt, ontstaan klachten.Deskundigen, opgeleid om met het NES systeem te werken, kunnen de scan duiden, en daardoor tot een effectieve behandeling komen. Deze behandeling is gebaseerd op het stimuleren van het zelfhelende vermogen van de mens.
Het stimuleren van het zelfhelende vermogen gebeurd op drie belangrijke punten:
1. Het in optimale conditie brengen van het grote “Human Body Field” (HBF). Dit is het
grote energieveld welke elk levend wezen heeft en sterk kan reageren op de natuur.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan het dag en nacht ritme. Als je een lange vliegreis maakt, kan daarna het HBF uit balans zijn, omdat het normale ritme is verstoord. Zo werkt ook de zon sterk in op het HBF. Hoe blij zijn we niet in het voorjaar met de eerste zonnestralen. Alles ziet er ineens veel vrolijker uit. En de vit. D, die onder invloed van de zon in de huid wordt gevormd, versterkt onze weerstand.
Als je met beide voeten op de grond staat, voel jij je sterk. Als je “uit het lood gelagen”
bent, ben je niet in balans. Je voelt je niet echt optimaal.
2. De voeding. Vanuit de natuurkundige wetten gezien, is de meest effectieve voeding voor de mens, die voeding, waar de opgeslagen zonne-energie nog volledig in takt is. Dus zoals de natuur ons de voeding geeft. Deze voeding geeft de juiste informatie aan het lichaam, die het lichaam ook herkent. Daarmee kunnen we onze “accu” opladen. Elke behandeling van voedsel vermindert het vermogen om de menselijke “accu” weer op te laden. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn van welk voedsel je energie geeft, en welk voedsel jou energie laat weg stromen. Het verwerken van bepaald voedsel kan te veel energie vragen om te verteren, of te veel gifstoffen achter laat in het lichaam. En ook dat maakt erg moe, omdat de “accu” niet wordt opgeladen
3. Het bewust maken van de stressfactoren, zodat deze door middel van kleine veranderingen in leefstijl kunnen worden weggewerkt.

De MiHealth is een compact en draagbaar apparaat dat het welzijn kan ondersteunen. Bij een onderzoek in een verpleeghuis naar de werking van de MiHealth is bij een bejaarde dame een operatie voorkomen. Zij had een diepe doorlig wond (decubitus) op haar been met gangreen (dood weefsel). Daar was ze ziek van. Na 14 dagen was deze decubitus wond geheel dicht door de behandeling van een tot twee keer per dag met de MiHealth. Ook werkt dit apparaat goed op herstel van sportblessures, littekens, pijn enz.
De combinatie van de NES scan en het MiHealth apparaat kan tot bijzondere resultaten leiden. Het is voor u van belang om te weten, dat bij een aanvullende verzekering de kosten voor een consult grotendeels worden vergoed.