Yin yoga en meridiaan therapie

Meridianen en het bindweefsel zijn sterk te beïnvloeden door middel van yin yoga. Door bepaalde houdingen langer aan de houden (3 tot 5 minuten) kan het onderliggende bindweefsel worden opgerekt, waardoor de energiedoorstroming wordt bevorderd. Opgeslagen afvalstoffen kunnen hierdoor
losgemaakt worden, lenigheid wordt bevorderd, en je voelt je beter in je vel. Als tijdens deze houding ook een vorm van meditatie plaats vindt, werkt het nog sterker, omdat daardoor dan ook vastgezette emoties vrij kunnen komen. Gedurende de houding sturen we de aandacht bewust naar bepaalde plaatsen van het lichaam die door de houding worden aangeraakt.

Je kunt het zelf thuis doen, maar in kleine groepjes onder leiding van een erkende yin yoga
docente heeft het meer kracht, omdat naast de houding en de meditatie ook de bijgevoegde
achtergrond muziek invloed heeft op het energieveld. Trilling is energie. Dus ook muziek is
energie . Ons systeem kan er op mee resoneren. De heilzame werking van muziek is al langer
bekend, en onderdeel van de complementaire zorg.

Meridiaan kleurentherapie volgens Christel Heidemann werkt met “lichtenergie”.
Vanuit de oude Chinese Filosofie is er veel bekend over het levenslichaam, welke afzonderlijke levensstromen bevat, die ook meridianen worden genoemd. Er zijn 12 hoofdmeridianen, die zowel aan de linker als rechterkant het onderhuids bindweefsel doorstroomt. Deze stromingen staan weer in verbinding met bepaalde organen waar de meridianen naar zijn vernoemd. Op elke meridiaan liggen punten, die een bijzondere werking hebben op de verdeling van de levensenergie. Als de meridianen uit balans zijn is dat duidelijk waar te nemen als spanningsverandering in het onderhuids bindweefsel, met name op de rug. Elke meridiaan heeft daar een specifieke plaats. Het onderzoek en de beoordeling van de spanning van het onderhuids bindweefsel geeft de belangrijkste informatie en vormt de basis van de meridiaan kleurentherapie. Door het gebruik van 100% biologisch gekleurde zijde kunnen de meridianen weer in balans worden gebracht, waardoor de daarbij behorende organen weer beter functioneren. De blokkade, welke een litteken kan veroorzaken, kan mede door deze interventie worden opgeheven. Zie hiervoor ook www.meridiaankleurentherapie.nl

lemniscaten1

Meridianen zijn ook sterk te beïnvloeden door middel van yin yoga. Door bepaalde houdingen langer aan de houden (3 tot 5 minuten) kan het onderliggende bindweefsel worden opgerekt, waardoor de energiedoorstroming wordt bevorderd. Opgeslagen afvalstoffen kunnen hierdoor losgemaakt worden, lenigheid wordt bevorderd, en je voelt je beter in je vel. Als tijdens deze houding meteen ook een vorm van meditatie plaats vindt, werkt het nog sterker, omdat dan ook vastgezette emoties vrij laat komen.

Je kunt het zelf thuis doen, maar in kleine groepjes onder leiding van een erkende yin yoga docente heeft het meer kracht, omdat naast de houding en de meditatie ook de bijgevoegde achtergrond muziek invloed heeft op het energieveld. Trilling is energie. Dus ook muziek is energie . Ons systeem kan er op mee resoneren. De heilzame werking van muziek is al langer bekend, en onderdeel van de complementaire zorg.