workshops

Wat weet jij van hormonen?

Hormonen zijn signaalstoffen, ze sturen belangrijke functies aan. Als hormonen uit balans zijn beïnvloedt dit allerlei processen in het lichaam.
Tijdens deze workshop komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Tijdelijke menstruaties en overgang met tips om te verbeteren
  • Een druk leven? Om deze voedingsmiddelen “schreeuwt” je lichaam
  • De grote uitdaging van nu: Leptine en insuline resistentie , ook in verband gebracht met Covid-19, ontstekingen, oestrogeen dominantie en uitputting (burn-out)
  • Waarom je je soms ongelukkig, angstig of “leeg” kunt voelen


Waar: Menno van Coehoornweg 6 in Wyckel.
Wanneer: 26 september 2020 van 10.00 tot 12.30 uur.
Aanmelden: eelkjeddb@hotmail.com. of 06 – 44 19 54 04
Kosten: € 10,– incl. koffie / thee en wat lekkers.Conditie van de darmen beïnvloedt niet alleen de gezondheid, maar ook het gedrag.
In de afgelopen 5 decennia is door de toenemende techniek de voedingsinterventie bijna verdwenen, maar staat nu opnieuw in de belangstelling. Toch is hier veel gezondheidswinst te behalen tegen relatief lage kosten. Voorwaarde is wel dat de kennis en kunde op dit gebied verbeterd dient te worden, zeker onder de verpleegkundigen. Zij zien immers niet alleen wat er bij de patiënt via de mond naar binnen gaat, maar zijn ook getuigen van de uitscheiding. 75% van onze weerstand en het zelfhelende vermogen zit in en om het darmslijmvlies. En die uitwerking heeft een directe invloed op de hersenen en de neurotransmitters, een aansturingssysteem, en daarmee op het gedrag. Het is dan ook van belang om juist deze fysiologie van het spijsverteringskanaal te kennen om te weten, welke interventies wanneer zinvol zijn, en welke beter achterwegen gelaten kunnen worden. De hersenen, het hart en de darmen vormen een die-eenheid. Alle drie hebben zij hun eigen specifieke werking, die de andere twee beïnvloed.

Deze bijscholing is voor verpleegkundigen, natuurgeneeskundigen en therapeuten, die meer willen weten over de invloeden van voeding op de gezondheid. Hoe je door aanpassingen en andere combinaties van voeding de gezondheid kan verbeteren. 

Voor meer informatie en aanmelden:
via e-mail:vandervoortcorry@gmail.com 

Duur: 2 dagen van 10.00 tot 17.00 uur
Kosten: nnb (incl. lunch en syllabus)
Data: nnb